20 minuter

februari 15, 2017

Tänkte att vi skulle försöka aktivera oss lite kring det här med att försöka ordna upp hemmet. 

Det är ingen som riktigt har energi eller inspiration för något organiserande på kvällarna och för mig känns det orättvist att det indirekt hamnar på mig, typ "då jag ändå bara är hemma". För det första att jag gör mer och för det andra att jag inte kompenseras för det på något sätt. Jag kan bra göra "dagliga" saker som att tvätta och laga mat och sånt medan jag är hemma, men att jag dessutom ska ansvara för de där tråkiga sakerna går jag inte med på! Vi är ju faktiskt två vuxna här i huset.

Ja, alltså det finns inga förväntningar på att jag ensam ska sköta hushållet, det säger jag nu direkt på en gång så att ingen får för sig det.

Och skulle jag tycka att det var kul att hålla på och städa skulle jag säkert göra det själv, som tidsfördriv här på dagarna, men nu tycker jag alltså inte det. Det är inte så att man automatiskt är intresserad av städning bara för att man är kvinna.

Visst är det trevligt när det är städat, det tycker ju jag också, men slutresultatet väger inte upp mot ansträngningen om vi säger så. Det är faktiskt riktigt tråkigt att städa. Ett nödvändigt ont liksom.

Men nu tänkte vi köra på taktiken att vi varje kväll ägnar 20 minuter åt att åtgärda något ställe där det samlas prylar. 20 minuter är bättre än ingenting, och 20 minuter är en tillräckligt kort tid för att man ska orka masa sig upp från soffan. ;) Igår tog vi itu med matsalsbordet som jag ju funderade på tidigare. Tomt blev det inte, så ni fattar prylmängden som fanns där. Ja, det är ju inte direkt bortplockandet av prylar som tar tid, utan snarare det där med att hitta andra platser åt dem. Men 20 minuter till ikväll, så tror jag bordet är tomt sen!


Eller tomt blir det knappast, vi förvarar även en massa viktiga papper i mappar i ena änden av matsalsbordet. För att vi inte har nån annanstans att ha dem ifred. Vi kan inte ha dem vid datorbordet, för då är Alicia där och rotar. Och vi kan inte ha dem i den öppna bokhyllan av samma anledning. Och bokhyllorna med dörrar är fulla. Vi skulle verkligen behöva nåt slags kontor. Och det har jag ju nämnt tidigare, att vi tänkt sätta upp en vägg i köket (den har tidigare funnits där men blivit borttagen av nån tidigare boende) och göra det lilla rum som uppstår till kontor.
  

You Might Also Like

0 kommentarer