Solskenssöndag

januari 16, 2017

Vi lagade mat i lördags och på kvällen var vi iväg på födelsedagsfirande hos Alicias kusin som börjar vara stora damen småningom. :)

Alicia hann tyvärr bli ganska trött (hyperaktiv, det slår alltid ut så), då vi kom hem den tid hon redan brukar ligga i sängen, och sen var hon ganska svårnattad och sov dessutom oroligt med massa gråt i sömnen. Så söndag var vi aningen trötta.

Men fint väder med solsken var det under söndagen minsann! Det hade frusit till ordentligt och var kring -10 på morgonen, med massa frost i träden. Jag hade gärna gått ut och fotat, men jag är lite besviken på min systemkamera faktiskt. Den har väl fått för lite kärlek senaste tiden så den har tröttnat på mig. Mer om det ikväll.

Frost och vintrig solnedgång vid havet

Vi gick ut efter att Alicia hade sovit lunchlur, och inspekterade näromgivningen. "Gå sellv!" hette det, så nån pulka kom inte på fråga. :D Så det blev lite långsamt, men välinspekterat. Vi såg (och klappade) grannens supermysiga katt, och så såg vi en hund på promenad, och så gick vi ner till hamnen nedanför huset och kikade ut över isen. Riktigt riktigt fint ute.

Fröken tog sig en liten avstickare till den lilla ängen (f.d. fotbollsplanen?) här nedanför bostadsområdet också och gick runt i cirklar medan hon upprepade "vatt ska duu?" ett antal gånger, mest för sig själv. Känns som att jag snart får skapa en ny underkategori för roliga saker barnet säger. ;) Kanske inte, men det blir så komiskt (och säkert nyttigt!) att få höra en miniperson på 80+ centimeter upprepa saker man själv (ofta) säger...

Sen har vi tagit den vanliga veckostädningen, samt lagat mat och ätit och busat ur den sista energin. Sambon och jag var tråkiga och satt på var sitt håll och läste hela kvällen, med undantag för vårt traditionella kvällste.

Idag är det måndag och jag har precis konstaterat att UnderbaraClara också drar paralleller mellan SKAM och My so called life. Höhöhö, ni vet ju var ni läste det först! ;) 

You Might Also Like

0 kommentarer