Trädgårdshyllan

januari 05, 2017

Jag tycker det är lite roligt såhär direkt efter nyår när alla ba... äntligen vår! när det ju ännu är 3-4 månader kvar till något som kan kallas vår. ;) Här står julpyntet fortfarande framme, men däremot har jag börjat fundera på årets balkongträdgård.


Kruka med grönt

Jag har en trädgårdshylla ute på vår balkong. En enkel zinkad sak från IKEA som inte kostade många euros. I den har jag haft krukor med allehanda innehåll. Även om man bor i höghus så kan man väl få ha en liten trädgård, liksom! :)

Vi flyttade hit hösten 2014, och med en liten bebis i huset blev balkongträdgården inte speciellt prioriterad år 2015. Så förra sommaren var första året jag, något skeptisk, provade på att odla på denna balkong. Det är nämligen en inglasad söderbalkong som blir väldigt varm. Solen steker in hela dagarna.

Vi har katt också, så det är inte bara så där att dra upp glasen när det blir för varmt. Men vi har i alla fall hittat nån slags kompromiss där man kan ha glipor mellan alla glas, men ändå så pass små att ingen katt riskerar att tränga ut huvudet genom dem. Kisse ligger mest och latar sig där ute, hon blir 10 år till våren, men man vet ju aldrig vilka infall de får...

Småningom börjar det väl vara dags att se över frö-samlingen och kolla på eventuella nyheter inför säsongen. Impectas frökatalog landade på hallgolvet redan innan jul och nu börjar inboxen också fyllas med fröreklam. En del sorter ska ju sås redan i februari-mars för att hinna bli till nånting.

Jag brukar ha sallad, örter och tomater. Och så lite blommor förstås. Just sallad visade sig inte vara någon större hit på denna balkong. Det är lite för varmt. Men både örter och tomater trivdes utmärkt!

Undrar om man skulle prova på att odla nån slags frukt i år? Medan jag bodde i Vasa odlade jag faktiskt Physalis på balkongen, men de hann aldrig bli riktigt klara. Tänker att vår pensionärskuvös kanske kan hjälpa till lite där.

Har någon tips på nån rolig frukt man kunde odla i kruka / hink som inte tar så lång tid på sig att bli klar?

You Might Also Like

0 kommentarer