Tjugo månader

januari 07, 2017

Igår blev Alicia 20 månader gammal. Eller ett år och åtta månader. Men fortsättningsvis närmare 1½ år än 2 år. 


Toddler på promenad


Fröken är väldigt gosig, glad, tycker om att läsa böcker samt att bygga med Lego. Hon älskar att få vara med och hjälpa till där hon kan, och hon är väldigt omtänksam. Nallen hon fick i julklapp blir ompysslad till tusen! Hon blir genuint lycklig då hon pysslat för sig själv en stund, och sedan kommer springande till en med ett HEJJJJ! och världens största leende. :)

Hon pratar typ oavbrutet från det att hon slår upp sina ögon på morgonen till att hon somnar... Populärt just nu är att räkna upp folk hon känner, föreslå sånger som ska sjungas, eller att påpeka vems olika saker är (pappas tröja!) och att hålla vakt så kisse inte hoppar upp i sängen. Framsteg är också att hon numera konstaterar "mamma hjälpa" istället för att frustrerat skrika när hon inte klarar vissa saker. Och så härmar hon ALLT man säger, så man får minsann vara på sin vakt.

H&Ms bodys i stl 86 (1-1½ år) börjar vara i kortare laget. Ja, vi använder fortfarande bodys till viss del trots att många lämnar bort dem då barnet börjar gå, men de är ju sjukt praktiska utomhus då inget riskerar glida upp! Känns som att vi får börja plocka fram överdelar i stl 92 (1½-2 år) snart (de känns hemskt mycket större?), men definitivt inte byxor ännu. Tänk, 92 hör ju till storbarnsavdelningen! Hur lång hon faktiskt är, har jag ingen aning om då vi inte ska till rådgivningen förrän kring tvåårsdagen. På 1½-årskontrollen var hon i alla fall prick 82 cm.

Senaste månaden har hon sovit lite sämre och kunnat vakna mitt i natten och ha svårt att somna om. Sen gick det över, men nu efter sovrumsbyte har hon igen börjat vakna till ibland. Hon sover från 21 till ca 7:30-9:30 (oftast något där mittemellan) och sedan ganska prick en timme vid 13-tiden.

Föregående månad här.

You Might Also Like

0 kommentarer