Skapa utkorgar - uppdrag vecka 2

januari 15, 2017

Denna vecka gick organiseringsuppdraget ut på att skapa platser för sånt som ska rensas ut ur hemmet. Hmmm, tänkte jag. Anledningen till att jag hoppade på utmaningen var ju att jag ville organisera alla grejer som inte direkt har nån egen plats just nu, inte för att rensa ut saker ur hemmet. Rensade ju en hel del innan vi flyttade hit.

Men nåja. Det kommer säkert att dyka upp ett och annat på vägen som inte längre fyller nån funktion, platsar eller på annat sätt är överflödigt. Och då åker det ut. Men det är inget jag kommer att prioritera, att liksom leta efter saker att slänga.

Till uppdraget. Vilket jag faktiskt blev lite förvirrad över nu. Igår dök det upp. Enligt förvaringsdrottningen så bestämmer man själv när man vill göra uppdraget, men tiden går ut på söndagar. Hmm. Så nu undrar jag om deadlinen för detta uppdrag egentligen är nästa söndag? Men nu är det ju vecka 2 i januari? Och det är ju hemskt lite tid med bara ett dygn. Eller så blev det bara försenat denna vecka av någon anledning. Mvh förvirrad. Ja, det är väl inte så himla noga egentligen, man får väl göra som det passar en bäst, men man vill ju gärna göra rätt! ;)


Hur som helst. Utkorgar var det. Förutom det uppenbara - sopor som ska ut, och påsar för blöjor respektive kattsand, har jag försökt tänka lite på detta. 


  • Något som ofta stör, är förvaringen av alla dessa lunchburkar (barnmat) i glas. Vi konsumerar minst fem såna per vecka. De ryms liksom ingenstans, men sen kom jag på att vi kan samla dem i en rad bredvid bänkdiskmaskinen, och när raden är full för vi ut dem till glasinsamlingen nere på gården. 
  • Tidningar och reklam har vi redan ett ställe för (en s.k. kestokassi) precis innanför dörren, men vi kunde bli lite bättre på att få ut dem medan papprena fortfarande hålls i kassen, innan högen växer ur påsen och svämmar över...
  • Vidare konstaterade jag att det vore bra att ha någon typ av låda där Alicias kläder läggs, vartefter de blir för små. Jag misstänker att vi småningom kommer att byta ut hennes överdel-86:or mot större 92:or. Inte för att de är för korta någonstans (eller jo, om det är H&M-bodys), utan för att de som inte är av stretchande tyg börjar vara trånga över axlarna. Man vill ju gärna att ungen ska kunna leka utan att begränsas av sina kläder. Urväxta barnkläder bör således få en kartong/plastback där de kan placeras i väntan på att samtliga plagg ur samma stl är urväxta (byxor i 86 kommer funka länge ännu).

Mer än så kommer jag tyvärr inte på just nu. Men det kommer väl efter hand. 

Ett annat bra tips är att nu som då ta nån slags korg/ikeapåse/plastback och begränsa sig till ett rum, och plocka ihop alla grejer som inte hör hemma i det rummet. Det går fortare än man tror att rensa ett rum på överflödiga grejer som inte hör hemma där.

Det vill säga... Rensandet går fort. Om man sedan bara har/hittar platser åt grejerna där de hör hemma. Jag är sjukt dålig på just det, grejerna lämnar sedan i nämnda ihopsamling och varje gång jag ska ta itu med den och placera saker på rätt ställe så får jag ångest (på riktigt alltså) och det är där mina såkallade "högar" uppstår. För mig är det faktiskt lättare att bara låta sakerna ligga runt huset på fel ställe. Stör mig inte ett dugg, men till slut blir det så klart för mycket.

You Might Also Like

0 kommentarer