Säsong tre och andra helgpåhitt

januari 22, 2017

Det är väl ingen som missat att säsong 3 av SKAM nu finns att se på Yle arenan med svensk text? Jag började se säsongen via Nrk:s webb, men sen lämnade det av någon anledning och sen blev det geoblockat. Hur som helst fortsatte jag tittandet på fredagskvällen efter att Alicia somnat.

Ja, den här säsongen är också hemskt bra! Både tvåan och trean har varit riktigt bra. Måste bara få säga några ord om rollkaraktärerna, de känns så himla genomtänkta och de "är" hela tiden såna som de är i de avsnitt där de får mera plats. Jag låter flummig nu, men t.ex. Evens, hmm, "problem" anade jag långt innan det liksom blev meningen att man skulle förstå det.

Och ja, var det William jag blev lite smygkär i under säsong två så är det definitivt Even i säsong tre. :P

Här på bilden ser ni förresten delar av vår utsikt skymta. Den del som om några år tydligen ska se helt annorlunda ut

Jag sov jättedåligt igen. Först var jag som vanligt inte trött och sen låg sambon och snarkade pga täppt näsa... Klockan fyra fick jag nog av att bli väckt hela tiden och gick och lade mig på kökssängen.

Igår efter frukost fixade vi med lite ärenden på stan. Först och främst köpte vi nya vinterskor åt fröken som precis växt ur sina nuvarande 23:or. Hem kom vi med nr 25. Say what?!? Jag hade mätt foten till 13 cm och i affären mätte de den till 13,1 så ganska rätt hade jag ju. :) Superbra service att få foten ordentligt mätt!

Efter lite överläggande beslöt vi oss för att inte satsa hemskt mycket på de nya skorna, då vi ju sist och slutligen är ganska lite utomhus (det handlar kanske om en halvtimme per gång) och hemskt sällan är ute (annat än i vagnen) ifall det är slask eller kallare än -10. Annat vore det ifall hon skulle gå på dagis och vistas mycket utomhus. Så nu är det meningen att dessa ska funka nu tills säsongen är slut, samt förhoppningsvis lite inpå nästa vintersäsong, innan det blir sådär riktigt kallt.

Sen for vi vidare och handlade mat, och sen hem för att äta och sova.

Eftermiddagen spenderades med lite köksstäd och senare pizzabakande, och så var vi och hälsade på sambons föräldrar en sväng. Fröken frågade efter "kjoookaj!!!", gick och plockade fram frukt, rusade runt som en virvelvind, inventerade lite i CD-hyllan och råkade kissade lite på golvet då fammo inte var helt beredd på frökens pottundanflyktsmanöver. Ja.

Huhuh...

Vi återupptog vårt Shameless-tittande igår på kvällen också. Haha, den serien är ungefär som SKAM uppskruvad till 100. Den innehåller ungefär samma ingredienser fast mycket värre av allt. Så det är ju egentligen inte alls nån feelgood-serie att se en lördagkväll.

Inatt har jag iaf sovit supergott. Bestämde mig för att sova ensam en natt till, och det var nog det bästa beslutet på länge, då samtliga hushållsmedlemmar har sovit som stockar inatt. Men om det nu var det, eller om vi hade sovit gott ändå, det vet jag ju inte. :)

Idag är det söndag, förmiddagen har som vanligt ägnats åt veckostädning, och nu passar jag på att uppdatera lite här medan sambon gymmar och fröken sover. 

You Might Also Like

0 kommentarer