När det stormar

januari 11, 2017

Vi spolar tillbaka lite. Måndag. Sannerligen en måndag. Jag var ensam med fröken i princip hela dagen, sambon var bara hem en timme och åt innan han for iväg på husbolagets möte och sedan kom hem vid åtta. Och då lägger hon sig halv nio.

Just den måndagen innehöll givetvis ett sjövilt barn som klättrade på soffans ryggstöd, en handyman som någonstans i huset började borra i väggen precis då Alicia var på väg att somna efter lunch, och när hon väl lugnat sig och somnade så sov hon bara en halvtimme, med resultatet att eftermiddagen var en enda bergochdalbana vad beträffar humör. 

Jaja. Tisdagen vaknade vi till snöfri backe och blåst. Supertråkigt väder, så vi höll oss inomhus, så när som på en tur till affären. 

Alicia tyckte att vi skulle gå till parken, men då hade vi ju bara vanliga kläder och inga galonbyxor. Så jag sa att det var för vått i parken, varpå hon tyckte "torka papper!" och jag fick försöka komma på en förklaring, eftersom det i hennes värld är 100 % logiskt att när det är vått så torkar man och sen är den saken ur världen. Haha!

Det här med att vara ute vid klottigt väder... Det är inte riktigt min grej. Sånt får dom ta hand om då ungen börjar på dagis. :P Nä, men låt mig förklara. Vi bor i höghus. Fröken går ju inte själv upp till tredje våningen, vilket innebär att jag (när jag bär upp henne) skulle bli lika smutsig som hon. Om vi inte går ner i källarens bastuavdelning och spolar av henne först förstås, men då är det ändå vått och klottigt. Ifall man inte väntar där tills hon torkat, men det skulle hon aldrig ha tålamod med. Väljer mina strider liksom.

Eller hur är det meningen att man ska göra? Försöka krångla av galonisarna innan man bär upp henne? Mvh opraktisk förstagångsmamma.

Vågor mot klippor

Idag är det onsdag och blåste det igår så är det inget mot vad det har gjort inatt och idag. 11 m/s påstår vädret, men vi har ju liksom inget som stoppar vinden från söder när det blåser från havet. Så det blåser. Balkongglasen skallrar, vardagsrumsgardinerna fladdrar (vågar inte tänka på hur dragigt det måste ha varit innan man satte dit balkongglasen!) och det visslar kring knutarna. De flesta andra husen i bostadsområdet står ju smart nog med gaveln mot havet, men här har vi hela långsidan fritt fram att piska mot, heheh.

Det här känns som en bra dag att sjunka ner i soffan och börja med SKAM säsong 3! ;)

You Might Also Like

0 kommentarer