Maratonnattning

januari 31, 2017

Vi har hittills varit ganska förskonade med våra nattningar. Eller visst har fröken haft sämre perioder, men överlag har det gått väldigt smidigt. 


Det beror ju på vad man jämför med, vi har aldrig kunnat lägga henne i sängen och sedan gå därifrån så hon får sköta somnandet själv. Men hon somnade snabbt när hon var liten, ibland två minuter efter att ha blivit lagd i sängen. Nuförtiden går det ofta på ca en halvtimme. Man behöver inte göra så mycket, bara ligga bredvid i den egna sängen medan hon tyst bökar runt i sin säng för att hitta en lämplig sovställning. Tills hon sedan, med snuttetrasan i ena handen gnuggar en napp över pannan/ögat med andra handen, slutligen somnar. Man ska bara finnas där i bakgrunden, hon vill inte ha kontakt och det går bra att ligga med ryggen åt och peta på mobilen under tiden.

Bra så. Men igår hade vi en maratonnattning av sällan skådat slag. Ja, det började med att fröken sov 13h (mot normalt 11-12) i ett sträck på natten, samt 1h (väckte sen, "så att hon ska somna nån gång ikväll") på dagen. Tydligen helt för mycket.

Sambon började natta och höll på en timme, innan jag gick in och avlöste. Hon var inte ens i närheten av något sovande. Sen höll jag på en timme till (!) och hon var visserligen på väg att somna, men tappade sedan tutten/nappen i golvet med en smäll som gjorde att hon vaknade till och blev superpigg igen. Sambon kom in och nattade ytterligare en halvtimme... Så 2,5 timme nattning! Maj gaaad. Där låg vi och såg all egentid bara ätas upp.

22:55 somnade hon, så det var inte mycket annat att göra, än att sucka över läget, äta lite kvällsmål och sedan krypa under täcket. 

You Might Also Like

0 kommentarer