Köksskåpen - uppdrag vecka 3

januari 22, 2017

Söndag och ny organiseringsutmaning! Denna vecka går den ut på att skapa ordning i köksskåpen. Riva ut allt, rensa, slänga och sedan förhoppningsvis hitta lättare.

Jag kommer att koncentrera mig på underskåpen. Annars blir det nog övermäktigt, haha! Nä, men överskåpen är i flitig användning och därmed är det ganska bra ordning där, men i nederskåpen är det fullt kaos. Jobbigt att hålla på och böja sig eller krypa på knäna liksom. Tydligen:



En summering av överskåpen 


 • Det första skåpet (med 2 dörrar) innehåller porslin. Allt från vardagstallrikar till efterrättsskålar, en mängd olika glas (dricksglas, vinglas, champagneglas, snapsglas...) och en del serveringsfat och -skålar. Vi är medvetna om att vi har för mycket porslin då vi har fyra (!) olika serviser, varav tre finns i detta skåp. Men av varje servis finns det bara 6 exemplar. Så går det när man slår ihop två fullt fungerande singelhushåll. Men vi har plats för dem och det känns inte motiverat att börja slänga/sälja något. Gissar att det eventuellt kan gå sönder lite glas och vardagsporslin de närmaste åren, så det får bli en naturlig rensning på det sättet....
 • Det andra (enkel)skåpet innehåller torrvaror som behövs till frukost (kaffe, filter, havregryn. oboy, müsli...) och bakning (mjöl, sirap, pudersocker...). Varför just denna kombination vet jag ej, men indelningen funkar och det är väl huvudsaken? :)
 • Sen har vi ett litet hörnskåp som för tillfället innehåller te. Ja, ni läste rätt! Tre hyllor te var det här! Skåpet är dock bara 30 cm brett. 
 • Följande (enkel)skåp innehåller muggar och koppar, tekannor, servetter och sånt.
 • Det sista "vanliga" (enkel)skåpet innehåller torra matvaror och konserver. Pasta, linser, tomatsås, etc.
 • Och sist men inte minst har vi (dubbeldörrade) torkskåpet med galler ovanför diskbänken, där man ställer in disk som ska droppa torr. Här kunde det iofs behövas en organisering, kom jag ju på nu... :)

Underskåpen i sin tur

 • Diskbänksskåp (dubbeldörr), innehåller sopor och städgrejer (diskmedel, trasor etc).
 • Grytskåpet. Enkel dörr men skåpet är ändå ett dubbelskåp som liksom fortsätter in bakom spisen eller hur jag nu ska säga. Jättejobbigt att komma åt längst in. Här råder kaos. Det är kastruller och grytor och brödrostar och våffeljärn huller om buller. Borde definitivt hitta på nån roterande lösning av något slag. Rektangulärt rullband, anyone?
 • Sen har vi "smala lådraden", där det också är ganska stökigt, men som jag inte tänker lägga desto mera energi på eftersom lilla fröken ändå är där och plockar om hela tiden.
 • Så har vi "breda lådraden", se beskrivning ovan.
 • Sist men inte minst har vi ett (enkel)skåp där vi förvarar bunkar och skålar att tillreda mat i, några större skålar för servering av sallad/chips/bål/whatever, blomvaser och saftkannor, plus lite brickor och så en del köksmaskiner som vattenkokare och smoothiemixer. Detta skåp är det som syns på bilden ovan. 

Sorry om jag gav någon städfreak skrämselhicka med bilden, borde kanske ha utfärdat nån slags triggervarning, men detta är alltså den glammiga sanningen. :D Och nej, det är heeemskt sällan som något annat än elvispen tas fram ur nämnda skåp. 

Okej. Det var utgångsläget. Nu har jag sex dagar på mig att göra något åt det här...

You Might Also Like

0 kommentarer