I vårt kvarter...

januari 11, 2017

Åhh, kan ingen vänlig själ öppna en kvartersbutik häromkring på lämpligt avstånd? Vi hade det så bekvämt innan vi flyttade hit, då vi hade en K-supermarket på 50 meters avstånd. Men nu är det en kilometer dit, och ännu längre till S-marketen där vi egentligen handlar. 

Det bor ju en hel del folk i vårt bostadsområde, och även i egnahemshusen söder- och västerut härifrån. Så en liten kvartersbutik kunde platsa nånstans hitåt, tycker jag. Med basgrejer som mjölk och bröd och yoghurt och bananer och WC-papper och sånt. Men det ligger väl ingen lönsamhet i det, förstås.


Jag satt faktiskt och funderade på det en dag. Hur lustigt det är att bo här. Från köksfönstret ser jag över till pappan till en av mina högstadie&gymnasiebästisar. Jag ser också huset där min tandläkare bor. Och hen som vi dealade bostadslån med bor också inom synhåll. Och hen jag köpte årets julkort av (de tre vi nu skickade...). Och hen som sommarjobbade lite på mitt gamla jobb. Och hen som städade på mitt gamla jobb. I samma hus som oss bor två av dem som brukade vara med på familjecafeet varje tisdag innan jul. Och hen som vi köpte vår lägenhet av. Och föräldrarna till en gymnasieklasskompis. Och en fotokurs-kollega från några år tillbaka. Och hen som nu renoverat våra sovrum.

Märkligt, liksom. :) Jag hade lite svårt för det här då jag flyttade "tillbaka" för snart åtta år sedan. Att man aldrig får vara anonym. Det har jag delvis fortfarande, men samtidigt är det ju på både gott och ont. 

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. VI har en liten butik nära oss och det är guld värt, förstår att du saknar det! Speciellt när vi har barn och man bara behöver en grej snabbt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men precis! Det blir så omständigt på något sätt när man ska iväg...

      Radera