Helg- och nyårsrapport

januari 02, 2017

I fredags fick vi besök av Alicias moster & co. Sambon jobbade sent (inventering) och på kvällen slappade vi mest.

Lördag och nyårsafton. Vi hade egentligen planerat för en liten roadtrip, men typiskt nog hade sambon haft hem nån bacillusk och låg däckad med både migrän och magknip. 

Det gick iaf över någorlunda mot kvällen, så vi firade nyår med räkmacka och köttgryta och chokladpraliner. Sen tittade vi på lite "pampam" genom fönstret och efter att Alicia somnat tände vi ljus och plockade fram mer gott. Det blev riktigt mysigt, den bästa nyårsaftonen på flera år faktiskt! 

Vid tolvslaget öppnade vi en skumpaflaska och sen gick vi och lade oss vid ettiden efter att ha tittat på raketer och svenskarnas firande på skansen. Vi ser ju så långt härifrån vår backe, vi har fri utsikt ut över vattnet och dessutom såg vi alla raketer från torget också.

Nyårsdagen var kanske inte riktigt lika mysig... Eller den började bra med barnprogramsmys i soffan och därpå följande långfrukost. Sen har vi möblerat om så att alla sängar nu är i muminrummet. Betydligt mer plats där så nu behöver vi inte ligga packade som sillar längre! 

Sen skulle vi iväg och äta lite vid femtiden för att fira vår sjuårsdag. Där nånstans gick det snett. Jag fick migrän i min tur efter allt sängbärande och sedan klämde Alicia två fingrar (leden ovanför naglarna) i sovrumsdörren... Första reaktionen var att det här måste vi kolla upp. Men eftersom Alicia slutade gråta ganska fort, bestämde vi att vi åtminstone måste få nån mat i oss först (det fick bli hämtpizza), ifall vi blir tvungna att åka 1h+ till jouren i Vasa och sedan vänta och vänta och vänta pga ickebrådskande.

Efter närmare konsultation och kontroll såg vi att hon åt med handen som vanligt, böjde på fingrarna och verkade helt som vanligt, så vi beslöt att inte åka. Hon har inte varit ledsen eller klagat. Fingrarna är inte svullna men en aning röda. Men alltså usch, man blir så orolig. :( Vi fick rådet att följa med fingeranvändandet ett par dagar och sedan ta kontakt igen ifall det verkar behövas.

Jag låg på soffan och jämrade mig (nåja) större delen av kvällen, men sen har vi alla sovit gott inatt trots fingerdrama och sovrumsbyte. Enda orosmomentet var att fröken skulle störas då muminrummet ligger precis vid både badrum och WC, och det blir ju spring i dörrarna och vattenrör som låter. Men hon sov gott genom både vår läggning och sambons uppstigning, och vaknade sedan 8.10 då kisse gick och krafsade vilt i sandlådan. Men då var det ju ändå dags att vakna.

Idag är det måndag och årets första "officiella" dag. Jag tycker inte att nyårsdagen riktigt räknas, den är liksom något slags gränsland.

PS, jag bytte header efter att ha sett den förra bilden på flera olika ställen den senaste tiden... Oh the joy of using stock photography! ;) Jag får försöka fixa en egen bild...sen...nån gång... 

You Might Also Like

0 kommentarer