Funderingar och måndagsväder

januari 23, 2017

Ni vet det här med att när man väl blivit uppmärksam på något, så dyker det upp lite här och där sen?


Lite så kände jag igår när jag läste Sandras inlägg om jobbig PM(D)S. Vi diskuterade saken här hemma så sent som i lördags och jag hade faktiskt tänkt skriva ett eget här i veckan, men nu kanske jag skippar det. Så bra, så slapp jag blotta mig! ;) Checkar av 9/11 punkter på listan som listades. Här finns också två inlägg tillsamma ämne. Det är väl ingen hemlighet direkt, att det blivit mycket värre efter att Alicia föddes. Jag var ju aldrig så där lyckligt lottad att jag skulle ha sluppit hela eländet pga amning. Och till en början, de där första månaderna efter Alicia kom, då allt annat också var nytt och lite kaotiskt, undrade jag faktiskt ifall det var sambon som gått och förvandlats till en sämre version av sig själv då jag hela tiden "behövde" bli sååå arg (med riktiga utbrott liksom), men småningom listade jag ut att det är ju jag. Herregud liksom.

Så jag ska fundera lite på det här och föra dagbok (ja, jag har nog ett hum om vilka dagar som är jobbiga, men jag ska analysera lite extra hur det känns och se ifall det finns några mönster så jag vet ifall det faktiskt är jag som talar, eller bara en förstärkt känsla). Och så ska jag fundera på vad man skulle kunna göra åt saken utan att börja knapra hormoner eller andra typer av piller. Jag ställer också mitt hopp till att det eventuellt blir bättre den dag vi slutar amma helt. Vet dock inte hur mycket man ska hoppas på det, då det inte blivit bättre trots att vi nu är nere på bara en yttepytte morgonskvätt, som vissa dagar t.o.m. glöms bort. Men man vet ju aldrig.

På tal om länkarna ovan. Jag har funderat lite på detta med att länka till innehåll som påverkar/inspirerar mig till egna funderingar. Om man ska göra det eller inte. För det är precis just det som innehållet är; inspiration eller tankeväckare, som sällan har något med min text att göra. Nu talar jag inte specifikt om länkarna ovan, men t.ex spontanhjälp-inlägget jag skrev i förra veckan är ett bra exempel på detta. Där funderade jag om jag skulle nämna idékällan (länka eller inte) och vilket syfte länken isåfall skulle ha. Det kan alltså lätt bli feltolkningar när folk tror att jag tolkat innehållet på ett sätt som jag ju inte har, när jag sedan tar min tanke steget vidare. Jag har varit med om det några gånger tidigare, att det blivit knas och missuppfattningar. Även om jag försökt vara tydlig med att "ursprungskällan" inte har något med min text att göra, utan snarast bara väckte en tanke någonstans. Hmm, svårt sånt här.

Igår var det söndag. På eftermiddagen for vi och hälsade på hos pappa en sväng. Alicia inventerade typ allt och så åt vi där också, och såg Bolibompa. Eller som fröken själv uttryckte det då moffa skulle se på skidskytte; "se på barnteve!" :D Väl hemma var det en trött fröken som somnade omedelbums.

Grå måndag idag. Det regnar. Usch. Men inte lär vi bli sysslolösa för den sakens skull! Vi har inlett med att läsa massor av böcker och mysa i soffan. Alicia vaknade nämligen redan innan kl 8 i morse, vilket innebär att hon varit lite trött och ledsen/gosig hela förmiddagen. Det där kl 8 verkar vara nån slags magisk gräns för det, vaknar hon innan 8 borde hon tydligen få somna om en stund till, men då det alltid tar tid att somna, så blir det så sent och hela dagen blir förskjuten. Så vi brukar stiga upp ändå, ifall hon vaknar 7:30 eller senare.

Det där med grå måndag förresten? Glöm det, nu lyser solen från en klarblå himmel och det känns nästan lite vårigt (!) då marken också snart är bar. 

You Might Also Like

0 kommentarer