Bokfavoriter

januari 03, 2017

Inlägget innehåller affiliatelänkar, markerade med stjärna: *

Ja, jag inser att temat jul är hopplöst ute såhär efter nyår. ;) Men jag tänkte sammanställa en lista över Alicias favoritböcker ur (fjol)årets Pixi-julkalender*. Pixiböckerna rekommenderas för barn mellan 2-6 år. Vår fröken är 1½ år gammal och dessa var hennes fem-i-topp:

Pixiböcker ur julkalendern 2016
Sorry för dålig mobilbild

 1. Kakan
  Det blir drama när flugan och myran båda ser kakan först... (Tyvärr hittade jag inte denna bok någonstans, men jag läste att den snart kommer ut som "fristående" pixibok.) 
 2. Vem är arg*
  Ingår i en serie om nallen, gula katten, fågel m.fl. Denna handlar om hur lätt det är att bli osams när man ska leka tillsammans.
 3. Trycka knappen*
  En rimmande historia om alla spännande knappar man kan trycka på i ett hem... :) 
 4. Vira vaknar (leka tittut)*
  Vi har denna som bilderbok och det var Alicias favorit redan då hon var kring halvåret! Pixivarianten hade något flera sidor än den vi hade sedan innan.
 5. Alla tre har fruktstund*
  Även denna ingår i en serie om tre kompisar, just denna bok handlar om att dela frukter på dagis så att alla blir nöjda.

Det fanns fler böcker än dessa som hon gillar och vill läsa igen och igen, medan andra böcker bara lästes en enda gång och knappt ens det. Antar att favoriterna varierar enligt barnets ålder också. En del böcker hade radvis med text, medan andra var lite mer fåordiga. Dessa fem kan placeras i den sistnämnda kategorin.

Pixiböcker är förresten superbra att ha med som tidsfördriv i väskan eller att ha till hands nära pottan, tack vare sitt lilla format! :)

Är du sugen på helt andra boktips så kan jag meddela att Adlibris* just nu (fram till 10.1) har mellandagsrea!

You Might Also Like

0 kommentarer