Blandade söndagsfunderingar

januari 08, 2017

Vad har vi pysslat med i helgen? Inget som vi inte gör varenda dag sådär annars också. Menmen. Vi har hälsat på hos sambons föräldrar och igår när sambon var tvungen att jobba några timmar så passade vi på att gå ut i solen och åka pulka och ramla omkring i nysnö, samt äta våfflor till lunch.


Så funderade jag lite kring det här med ensamhet också. Jag är nog en människa som säkert ses som ganska ensam. Jag träffar sällan vänner (såpass sällan att jag väl snart får börja fundera ifall de nuförtiden betraktar mig mera som bekant än som vän, heheheh). Jag tycker givetvis om att träffa vänner, men av nån anledning tycker jag också mycket om att vara ensam och liksom bara få...ladda batterierna. Och den möjligheten är ju ytterst begränsad nuförtiden, det är timmen då Alicia sover lunch, och den halvtimme det tar för sambon att natta henne varannan kväll. Jag kunde skriva ett långt inlägg om detta, men nöjer mig med att undra varför det inte är lika accepterat att vara lite av en ensamvarg, utan att man ska behöva betraktas som udda av andra människor.

Nu har jag sett två säsonger av SKAM. Det gick inte riktigt lika fort som jag först trodde, eftersom en del avsnitt är 15 min och andra är 50. Men jag tänkte... William. Haha. Ja ni märker hur nervöst jag fnissar. Han blev verkligen en uppdaterad version av Jordan Catalano från My so called life som jag skrev om innan. Han har ju tillochmed en såndär häng-och-släng-lugg! :D Nu är jag tolv år äldre än snubben är på riktigt (ja, jag googlade, han är född 1997.............), men jag kan inte låta bli att bli lite smygkär i rollfiguren... :) Han är så omtänksam trots alla knasigheter. Och hans utseende är en sån fruktansvärd blandning av två typer jag en gång var förtjust i, när jag var fjorton respektive tjugotre. Helt sjukt.

Och så har vi försökt reda upp lite högar här hemma. Gud vilken ångest man alltid får. Jag hatar att "reda upp". Jag kan bra dammsuga och tvätta och sånt, bara jag slipper hantera alla GREJER som på nåt konstigt sätt förökat sig och finns överallt... Jag är skitdålig på sånt, jag bara plockar ihop grejer och staplar dem på hög nånstans och till slut är huset fullt med högar. För jag vet inte var jag ska göra av grejerna och då är det lättast att liksom bara... lägga dem... i en hög... nånstans. Det är inte prylarna i sig som är problemet (även om vi förstås har en del saker) utan detta är något jag haft problem med hela livet. Jag nämnde ju att jag tänkte hoppa på en organiserings-utmaning och denna vecka gick det ut på att man skulle skriva en lista på det som irriterar mest. 

You Might Also Like

0 kommentarer