Äntligen snö!

januari 04, 2017

Snö! Vi fick äntligen lite snö på måndag kväll! Så fint att äntligen kunna gå ut och åka pulka, t.ex. 

Tyvärr skulle det väl smälla till och bli riktigt kallt också, något som jag inte riktigt uppskattar. I morse var det tio minusgrader, men med blåsten till så känns det ännu kallare. Och förutom det uppenbara att man fryser, så får jag alltid jobbiga köldsår i näsan som svider och irriterar.

Hur har vår vecka börjat då? Tja, ganska lugnt, vilket leder till att Alicia blir lite uttråkad och tjatar om att åka och hälsa på ungefär alla vi känner. Så vi får nog aktivera oss lite på fredag då det är röd dag (trettondagen) tror jag. Sambon är tyvärr tvungen att jobba lördag sen, eftersom trettondagen numera betraktas som arbetsdag eller hur det nu var? Jag personligen skulle ju då hellre jobba trettondagen och vara "vanligt" ledig lö-sö, men det är ju inte alltid man får välja.

Alicia i parken

Vi har varit ute och betraktat snön, och så har det varit det vanliga programmet med tvätt och matlagning och bokläsning och legobyggande och sånt. Har letat upp lite nya recept att testa de närmaste veckorna, då vi lite känner "neeej, inte nu igen!" för varje maträtt som föreslås. Vi får se om vi hittar några nya favoriter bland dem.

Fick förresten årets skattekort igår. Som vanligt vet jag inte ifall jag ska skratta eller gråta. Från att ha varit tvungen att betala 30% skatt på mammapengen år 2015, tycker de nu att jag ska betala 3,5% skatt detta år, på en lönesumma de uppenbarligen tagit helt ur luften........ Undrar om jag fått ett av många felaktiga skattekort. Så jag får med andra ord ytterligare en gång sätta mig ner och knappa in alla exakta summor och datum. Pust! Lättare blir det ju inte av att jag inte vet vad jag kommer att göra under året, men jag får helt enkelt utgå från den inkomst jag har nu, och sedan göra ytterligare ett ändringsskattekort om/när jag börjar jobba. 

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Prova att testa sesamolja! Funkar bra till min torra näsa och är luktfri. Finns på apoteket. :) http://perheapteekit.fi/epages/PA.sf/sv_FI/?ObjectPath=/Shops/BothniaApteekki/Products/17412

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, tack för tipset! :) Jo, det kan ju vara en fördel ifall den är luktfri ifall man ska ha den i näsan... ;)

      Radera