Vinterlistan

december 03, 2016

Vad tycker du om vintern?
Jag tycker om mjukheten och tystnaden i snötäcket. Jag tycker om när det är kring -5 grader ute,  dvs när det inte är slask och när det inte är så kallt att det känns obehagligt att gå ut. Jag tycker om de där dagarna i februari när solen börjar titta fram igen. 

Hur kommer du se ut i vinter? 
Troligtvis iklädd vinterjacka, mössa och rejäla skor. Jag avskyr att frysa. Fast det har jag å andra sidan inte gjort på ett par år, tvärtom svettas jag konstant när jag släpar på barnvagn/pulka med tillhörande barn, ryggsäckar och matkassar och you name it! 

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?
Jag är faktiskt ingen vintermänniska, så jag väljer plusgrader. Om det inte regnar.

Några särskilda planer för din blogg i vinter? 
Heheheh, jag bytte ju design härom dagen. Och så hade jag tänkt försöka satsa på lite mer "vettigt" innehåll bland alla vardagsinlägg.

Snökristaller

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?
Ja, alltså det underlättar hemskt mycket ifall man har en snabb och nyfiken toddler, om vi säger så... ;) 

Berätta om ditt bästa vinterminne. 
Oj. Jag är så dålig på minnen. Men kanske någon av de gånger då jag och mina föräldrar gjorde utflykter över isen ut till vår sommarstuga? 

Nämn fyra saker du vill göra i vinter. 
1. Åka pulka med Alicia! 
2. Mysa inomhus med massor av tända ljus 
3. Äta risgrynsgröt 
4. Få lägenheten i ordning bara rummen blir beboeliga igen! 

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.
Har inga planer direkt, men det skulle vara hemskt kul om vi återupptog filmtittandet. Who am I kidding, vi har absolut inte samma filmsmak, det har alltid varit svårt att hitta film som båda vill se, oftast slutar det med att den ena A) suckar sig igenom den dåliga filmen, eller B) går och sätter sig vid datorn eller plockar fram mobilen. Kuriosa: vi har aldrig varit på bio ihop, under våra snart sju år tillsammans. 

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern? 
Oj, det är så mycket som redan är annorlunda denna vinter jämfört med förra! Men om vi syftar specifikt på vinterfenomenet så säger jag att det gärna får vara snö lite längre än ifjol, minns jag rätt så hann vi bara använda julklappspulkan typ fem gånger...?

Image: geralt (CC0 Public domain)

You Might Also Like

0 kommentarer