Tisdagsrapport

december 15, 2016

Det var ingen bra dag igår. Alla var trötta. Somliga var uppgivna och andra var klängiga. Sen brände somliga sina proppar över fördelningen av (eller snarare förväntningar på) hushållsarbete. Och andra över en icke-existerande julledighet. 

Vi har sovit dåligt i en vecka (fullmåne?) och fröken har varit trött hela dagarna, men ändå inte sovit mer än en timme efter lunch. Igår var det gråt hela förmiddagen, 40 min sömn och gråt hela eftermiddagen.

Jag är så uppgiven på allt detta ofrivilliga renoverande som aaaldrig tar slut. Jag var rädd att det ena sovrummet trots allt inte skulle bli klart till jul eftersom det ännu spacklas. Det är fråga om mååånga lager eftersom så mycket av väggytan togs bort, och det behöver liksom torka innan ett nytt lager smetas på. Men sedan viftades det plötsligt med mål-rollers och det lovades även att rummet ska tapetseras på fredag. Den lättnaden, alltså! Vi borde verkligen se till att denna byggare får nån slags julklapp för det var först när han började styra upp det hela, som saker började hända. Jag är väldigt besviken på vår disponent. 

Alicia och jag satt mest på soffan och myste hela eftermiddagen. Hon var trött och ledsen. I ett skede hade hon helt självmant krupit upp på extrasängen och somnat där. Hon hann nog inte sova mer än 15 min och vaknade sedan varm som en kamin. Feber. 38,4 när vi mätte innan läggdags. Har aldrig sett fröken så stillsam och gosig som hon varit idag, märkte direkt att något var fel. Hon höll på att somna ett par gånger till under kvällen så hon fick gå och lägga sig tidigare och slocknade genast. Ville inte ha smörgås. Bara yoghurt. 

Idag anländer vårt nya kylskåp, i något skede. Jag har tömt frysen och stuvat om i extrafrysen så att allt ska rymmas (ätit upp fiskpinnar och kebabstrimlor och glass senaste veckorna + kastat ut gamla grönsaker och bröstmjölk och hemlagad babymat), och kylgrejerna får flytta ut på balkongen tills vidare. Troligtvis måste den nya stå ett tag innan man får sätta igång den, vi får se.

Och så ska vi båda på husbolagsmöte ikväll, ifall Alicia orkar vara med fammo en stund. Vi får se.

Image source (CCO public domain)

You Might Also Like

0 kommentarer