Söndag och klämdag

december 06, 2016

I söndags åkte vi och hälsade på hos sambons bror & co. Alicia är hemskt inne på att lära sig namn just nu och snart kan hon hela den familjens namn. :) 

Det blev en lite orolig natt, hon grät i sömnen flera gånger mellan 01-02 så vi var alla lite trötta igår. Mycket famngos och bokläsning. Det är tur att vi snart måste lämna tillbaka denna omgång biblioteksböcker, för "Ingedboken" (Ingrid har plåster - adlink) börjar kännas lite uttjatad. ;) 

Vi tog en runda på stan på förmiddagen medan byggkillen var här och drog ytterligare ett lager väggspackel i stora sovrummet. Köpte lite blockljus inför jul och tittade på alla fina ljuslyktor som finns. 

Sen blev det lunch och sovstund, och så grejade vi på hemma tills sambon dök upp från jobbet. Efter kvällsbus och nattning pustade vi ut på soffan. Och så har vi ju börjat med vår nya kvällstradition (ja, den gäller alltså oss vuxna) att sitta i köket och dricka te och prata om allt och inget.

Image: Anerma (CC0 Public domain) 

Idag är det Finlands självständighetsdag. Den har sedan urminnes tider (eller OK, sedan jag var barn iaf) spenderats med pepparkaksbak, så det är precis vad vi tänkte sysselsätta oss med idag. Annars verkar det hela ha urlakats lite, såg att flera butiker skulle ha öppet idag så snart är det väl inget märkvärdigt med den dagen heller... 

Hur som helst. Det skulle bara gälla att hitta alla pepparkaksformar först. Någon är ju fortfarande väldigt förtjust i kökslåde-inventering och lyckas gömma saker så man aldrig hittar dem. Men några stycken har jag räddat upp på diskbänken vartefter jag hittat dem runt om i huset, och kaveln, ja den vet jag att ligger under vardagsrumssoffan. 

Alicia blir nitton månader idag! Fast egentligen börjar det bli jobbigt att hålla reda på dessa månader, så jag tror vi håller oss till att fortsätta säga "ett och ett halvt" tills hon småningom är "snart två". 

You Might Also Like

0 kommentarer