Pysselförberedelser och fredag

december 02, 2016

Hjälp vad jag halkade omkring i onsdags när vi var ute på vagnpromenad! Det var rena skridskobanan ute. Glashalt. Kanske tio sandkorn på hela vägen. Men det var strålande solsken ute iaf, och jag spanade in massor av ställen med lingonris, så förhoppningsvis ska det väl bli nån slags dörrkrans så småningom. 

Passade på att handla lite mat på vägen hem, vilket minsann också kan bli ganska intressant. Det hojtas högt om allt man ser. ÄPPEL! MANDA(riner)! BJÖÖDEN! OST! OST, MAMMA, OST! (yo)GUJTTEN! HA (yo)GUJTTEN! MÖJKKEN! GJÄDDE! KISSE DÄÄ! KISSES NAMNAM! Och som avslutning med hela kassakön som åhörare - GOODISEN! Trots att ungen aldrig i sitt liv smakat en enda godisbit... 

Det blev skinkfrestelse till middag. Har insett tjusningen med mat där man bara blandar ihop ingredienserna och sedan låter maten tillaga sig själv i ugnen. Ytterligare pluspoäng ifall det dessutom räcker i flera dagar. ;)

Igår var det torsdag, märkligt hur fort tiden går. Vi har varit hemma och grejat under förmiddagen, och när det blev dags för lunchlur utrustade jag mig med sax och påse (ingen sten, höhöhö) och så gick vi bortåt skogen. Alicia reagerade inte på att vagnen stannade, så jag kunde plocka lingonris i lugn och ro medan hon sov. Och inte vaknade hon trots att vi rullade vidare heller. Hoppas jag fick ihop tillräckligt nu, jag hade inte tänkt göra nån monsterkrans men man vet ju aldrig.

Frost i lingonris - Kajsa Snickars

Precis när vi gått, får jag SMS från disponenten om att vattnet ska stängas av efter 20 minuter. Typiskt, när man inte är hemma och kunde hälla upp något reservvatten! Men nåja, det finns ju våtservetter och dessutom hade vi ju mat att värma, så ingen större katastrof. Och de fick ju på det igen tills kvällen så att jag kunde duscha efter träningen...

Idag är det fredag, och fredag betyder lekdejt vid församlingen. Vi åt frukost och gick dit, busade, sjöng och åt mellanmål. Nu är vi hemma igen, Alicia har ätit lunch och sussar nu i sängen. Jag chansade, det verkar som att väggen är färdigspacklad (?) och ska torka, för nån byggkille syntes inte till när vi kom hem. 

You Might Also Like

0 kommentarer