Några dagar kvar till jul

december 16, 2016

En dryg vecka kvar till julafton. Min julstämning har väl aldrig varit den bästa, men jag hade ju tänkt ge julen en ärlig chans i år. Alla julklappar utom en är införskaffade, och vi lider inte av nån julstress. Jag har hängt upp julgardiner i båda köksfönstren samt i vardagsrummet. Fönsterljusstakarna är framme, en löpare ligger på köksbordet och adventsstaken likaså. På balkongen har vi en liiiten gran. 

Man borde väl storstäda också. I alla köksskåp och så där. ;) Men eftersom ingen av oss är vidare intresserad av detta med städning och köket ser ut som jag-vet-inte-vad då det huserar sängar och skrivbord (givetvis fullt med diverseprylar) och verktygsbackar och alltmöjligt annat som inte hör hemma i ett kök. Så tänkte jag faktiskt skita i hur köket ser ut, och koncentrera mig på vardagsrummet istället. Försöka få nån ordning på alla leksaker samt få matsalsbordet fritt från diverseprylar och ren tvätt. Så kan vi äta där istället, heheheh. Vill sambon ha det städat i köket så får han städa själv. :P

I skrivande stund tapetseras "mögelrummet". Så det blir klart till jul (kvarstår bara målning av andra ytterväggen + få golvlistor lagda) så vi alla får flytta in dit medan det lilla sovrummet repareras. Det är inte fråga om ett lika stort ingrepp som det som nu gjorts, men väggytan (målad) har blivit lite bubblig i ytterhörnet så det ska slipas bort gammalt väggspackel, läggas nytt och sedan målas om.


Vi har faktiskt valt att använda precis samma mumintapet som vi hade innan. Vissa kanske tycker det låter tråkigt, varför inte förnya sig när man har chansen (husbolaget betalar skadorna), men det var ju tänkt som Alicias rum och vi hade ju valt tapeterna utifrån det. Och de hann ju bara vara på väggen ett år innan fuktskadorna kom... Så det känns lite som en "revansch".

Alicia var lite varm ännu igår på förmiddagen, sen sov hon i två timmar (!) medan hela kylskåpsdramat utspelade sig, och var sedan som en ny människa. Pigg och kry. 

Sambon kom hem, och så åkte vi på husbolagsmöte medan Alicias fammo var här och umgicks med sitt barnbarn. 

Jag vet inte om det var långluren som gjorde det, eller om hon blev uppspelt av besöket, men det fanns inte ett uns av trötthet i den ungen när det blev sovdags! Jag låg och nattade i 1,5 timme tills nerverna tog slut, varpå sambon tog över och nattade i ytterligare en timme! Giv oss styrka!! I normala fall somnar hon ca 21 (plusminus 15 min) men igår var hon vaken ända till 22:45! 

Fredag idag. Vi har bara hållit oss hemma då vår "fredagsklubb" hade säsongsavslutning förra veckan.

You Might Also Like

0 kommentarer