Ljusare tider

december 22, 2016

Äntligen har det vänt! Inte för att det lär märkas på ett par veckor ännu, men ändå. Jag välkomnar ljuset. (Det här är vår katt. Hon har inget med inlägget att göra, annat än att hon också gillar solen. Helst solar hon ganska långt ifrån både kameror och nyfikna toddlers också, om hon får välja.)

Alicia och jag har kokat gröt, läst en massa böcker och sedan var vi ute på sovpromenad medan byggkillen borrade fast golvlistorna i muminrummet. Det låter som bekant ganska mycket när man borrar i betong... Och så hämtade vi det sista paketet, hann nästan bli nervös över att det inte skulle hitta fram till jul! 

Det var en skön promenad, solen sken, det var knappt så vi såg en enda människa, ett par havsörnar cirklade ovanför och så såg jag några hjortdjur som skuttade omkring på ett kalhygge. 

Pappa var hit en sväng till Alicias stora förtjusning, så vi bytte varsin påse med julklappar och så ses vi på juldagen igen. Vi ska fira hos sambons bror i år. Får se vilka tomtereaktioner det blir, men åtminstone gick det jättebra i tisdags på familjecafeet då tomten kom på besök. Alicia tittade väldigt ingående en lång stund (hon är bekant med tomtekonceptet från Pino-julavsnittet och vet att tomten är en rödklädd typ med luva, men en livs levande tomte är ju helt klart en annan grej!), men bestämde sig sedan för att han var en bra typ då han räckte fram ett paket. "OOOOJ, OOOOJ!" sa hon. :) 

Nån vit jul verkar det inte bli i år, istället har vi en julstorm på gång, låter det som. 

You Might Also Like

0 kommentarer