Julstatus

december 25, 2016

Dan före dopparedan grejade vi hemma, och så var vi och hälsade på hos min mormor. Eftermiddagen gick åt till matlagning, det blev 80 köttbullar och så gjorde jag en jullimpa på samma gång. Och så ett gäng jultårtor när ugnen ändå var igång. 

Julafton vaknade fröken vid åttatiden, och när vi klev upp hade tomten redan varit här och lämnat ett par paket! Det satt en jättestor nalle bredvid granen, och så stod där också ett paket med träklossar!

Ojoj vad den nallen har varit kär sedan dess...den skulle absolut vara med i sängen när det blev dags för lunchlur. Och det blir ju lite trångt i spjälsängen när man ska trängas med en meterslång nalle. "Äjjska jajjen" sa hon flera gånger också. ❤️ Klossarna uppskattades också, men det var lite svårt att förstå att de inte går att sätta ihop på samma sätt som lego och att man får stapla försiktigt. 

Efter frukosten lekte vi en stund innan vi klädde vi på och begav oss iväg för att hälsa på sambons farmor. Sen hem och äta lunch, och så sova. Efter sovandet blev det ett litet mellanmål innan vi småningom packade in oss i bilen och åkte till sambons bror & co. 

Vi åt julmiddag med alla sorter, både kallt och varmt och fisk och kött och grönt och sött. Alicia hade tålamod och satt och plockade i sig av allt som bjöds. Riktigt allt fick hon inte smaka på, men jag tror hon var nöjd ändå. ;) 

Efter maten kom tomten på besök. Ojojoj. Har sällan sett så många julklappar på ett och samma ställe! Tomten hade inte ens tid att dela ut alla klappar... Alicia blev helt tyst och stilla i min famn när han dök upp, men skulle fort ner och kolla läget. Tog själv emot paket och tackade högt och tydligt! :D Efter typ tre paket verkade hon nöjd och ville börja öppna dem. Men det var ju mååånga kvar och sen smittades hon av allt ståhej (åtminstone två kusiner som också var lika uppspelta över tomten) så hon stod mest och sa "oooj ooooj" åt alltihopa.


Det är ju tur att julen består av flera dagar, för någon tid att titta på och begrunda alla julklappar fanns det inte där och då, hehe. Tänk att man kan få så många paket innan man ens förstår sig på julen!

Alicia fick alldeles för mycket! Men det var fina klappar, som till stor del bestod av riktigt praktiska/behövliga saker också. Hon fick två par stickasockor, ett 3-pack med pyjamas och en luvtröja i nästa storlek. Så fick hon en fin prickig dockvagn och förstås en (första) docka att ha i. Till den egna vagnen fick hon ett mysigt fårskinn och så en mjuk filt att ha i sängen (eller var man nu vill ha den). Tomten hade packat ner hela åtta (!) böcker i sin säck (Pino-boken skulle läsas genast!), därtill två träpussel och så kritor att måla med. Stora nallen nämnde jag redan, och så fick hon en te-servis så hon kan ha te-party med nallen. ;) En sänglampa så mörkret inte ska bli läskigt, och två olika låtsastelefoner att blippa med och lära sig siffror och färger och former. En till tavla till sitt mumin-samlar-träd. En traktor med tillhörande släp och bondgårdsdjur, lite badleksaker och en kundvagn att gå och handla mat med. En Mimmi-ryggsäck att packa bra-att-ha-saker i, och så två förpackningar med Duplolego och ett helt gäng träklossar. Hoppas jag inte glömde något nu! Hälften av detta hade ju räckt och blivit över, men tydligen har Alicia varit mycket snäll i år, höhöhö.

Vi begav oss hemåt när fröken började gäspa och gnugga ögonen där vid 8, men väl hemma hittade hon ny energi att titta på sina julklappar, och så skulle ju nalle vara med i sängen igen, osv osv... Men när klockan slog tio gav hon upp och somnade.

Juldagen sov vi till nio, innan vi klev upp och lekte lite. Efter frukosten packade vi ihop oss och satte oss i bilen. Efter en sväng via gravgården landade vi sedan hemhemma hos pappa. Alicia har ju sin resesäng där ännu, så det var inga större problem att somna där. Däremot sov hon bara 35 min bland alla obekanta ljud, så fröken hann bli lite trött innan vi var hemma. Inte ledsen, men vi fick ta till alla knep för att hon inte skulle somna i bilen. Vi åt iaf en andra julmiddag och satt sedan och pöste i soffan och såg Bolibompa innan vi åkte hem igen. 

Nu är vi hemma och jag passar på att uppdatera lite medan sambon nattar. 

You Might Also Like

0 kommentarer