Helgrapport

december 19, 2016

Lördag kväll var vi på födelsedagskalas. Sen tog vi itu med den stora paketeringen...och nu är så gott som alla julklappar inslagna. Söndag är vår hemmafixardag, så vi har dammsugit och plockat fram julgranen och städat bort fågelbon i köket... 

Och som ni kommer ihåg; Murphy har varit en envis följeslagare den senaste tiden... 

Ja, granen bor i garderoben övriga delar av året, och är givetvis superspännande för alla under en meters längd. Jag visste att det skulle bli så här och tyckte att vi skulle skippa gran i år... Gud vad vi brände proppar... Det började bra, Alicia och jag plockade ihop den och hon räckte mig random kvistar. Övrig tid visste hon inte riktigt vad hon skulle göra av sin iver så hon stod helt enkelt och studsade upp och ner bredvid mig. :) 

Men sen. Jag gick ett par steg ut i hallen för att hämta pyntet. Krasch! Katt versus julgran, 1-0! Jaha, det måste ju vara något slags rekord, att granen inte ens får stå tills den är klar! Den restes igen och fick sitt pynt. Alicia var jätteduktig på att hjälpa till. 

Och sen. När granen var klar så var det liksom väldigt svårt att förstå att den bara skulle stå där. Att man inte använder stammen som ett klösträd, att man inte klättrar upp i den, och att man inte ska plocka bort allt pynt igen. Okej om man är där och fingrar lite, men man plockar inte bort allt man når, och speciellt drar man inte loss upphängningsanordningen, den lilla plastpluppen, från bollarna. Livsfarligt ju. Framför allt tycker man inte att det är jätteroligt att bli tillsagd och bråkar tusenfalt mer... Till slut plockade vi bort alla bollar igen och har nu en gran med endast ljus och glitter. Ser fint ut så också, och vi får ha våra nerver i behåll. ;)

Image: condesign (CC0 public domain)

Ja, och så var det "fågelboet". Den nya kylen var som sagt bredare än den gamla, så för att vi skulle få den inknuffad där den ska vara, behövde vi flytta lite på en skiva som stod 10 cm från väggen till ingen nytta. Bild här. Bakom den där skivan hittar vi ett litet utrymme med A) två ventilationsrör som går rakt ut genom ytterväggen, och B) en himla massa fågelskit... Fåglarna har alltså pickat bort isoleringen och tagit sig in. Nån gång. Inte under vår tid, även om kisse har tyckt att hörnet är spännande. Maj gaaad vad trevligt med en sanitär olägenhet precis bredvid kylskåpet och 1,5 meter från matbordet! 

Nåja, efter att ha städat upp fågelskiten skulle vi sedan knuffa kylen på plats. Och ni vet hur man brukar säga att 60 cm är ett standardmått för djup av köksskåp? Tja, inte här i alla fall! Det förra miniskåpet fick ju plats och gick nästan jämnt av med skåpen (dörren stod ut ett par cm, vilket de brukar), men detta skåp är större och sticker nu ut 10 cm jämfört med skåpen. Alla tänkbara mått kollade vi, men att mäta djupet på köksskåpen föll oss inte in eftersom det som sagt finns vissa standarder. Hur djupa köksskåp vi har? 55 cm... 

Sambon muttrade, men jag orkar inte bry mig. Det stör inte så heemskt mycket eftersom kylen står längst bort så att säga. Hade varit betydligt värre ifall den stått mitt i en skåprad med skåp på bägge sidor. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är ju hemskt himla märkligt ifall man ska behöva begränsa sitt köpa-kylskåp-val enligt specialmått. Åtminstone jag gör ju det hellre utifrån funktionalitet, energiåtgång och prislapp. Och det förra skåpet var så himla pyttelitet. Det rymdes inte en normal veckohandling i det, ens. Så att köpa ett nytt skåp med samma mått fanns helt enkelt inte på kartan. Då har jag hellre ett större skåp som sticker ut lite grann. 

You Might Also Like

0 kommentarer