Besviken på Gigantti

december 15, 2016

Ja, det börjar onekligen kännas som att Murphy gillar mig lite extra just nu. Kylskåpet som skulle komma idag? Jodå, det var hit till gården en sväng och vände. Eftersom kundtjänsten på Gigantti inte gör sitt jobb.

Eftersom vi bor på tredje våningen utan hiss, hade vi betalat trettio euro för hemleverans. För att slippa bära upp ett stort och otympligt skåp på 70 kg (det är det värt).

Och eftersom vi bor på tredje våningen utan hiss, hade jag uttryckligen meddelat Gigantti om att vi bor på tredje våningen utan hiss, så att skåpet säkert kommer upp till oss. Jodå, det skulle inte vara några problem, "Kone kyllä saadaan teille asuntoon kannettua".

Torsdagen kom, chauffören ringde att han var på väg. Du har väl nån med dig, frågar jag? "Nä, itt har ja he?", svarade den trevliga (och av dialekten att döma relativt lokala) chauffören. Jaha, ja jag har i alla fall meddelat Gigantti om att skåpet ska upp till tredje våningen i ett hus utan hiss. Det hade han inte fått någon information om.

Nähä.

Han dök i alla fall upp och drog in skåpet på en kärra. En sån där vanlig med ett hjul, de ska väl ha tre hjul som snurrar parallellt med varandra ifall det ska funka i trappor. Inga spännband för att hålla skåpet på kärran. Han gjorde ett försök, men konstaterade snabbt att det inte kommer att gå. Lovade att skåpet ska levereras imorgon, fredag. Åkte sedan.

Tio minuter senare får jag SMS från Gigantti som meddelar att skåpet levereras på tisdag. På tisdag!!!

Alltså förlåt mig, men hur är det möjligt att då man uttryckligen meddelar kundtjänsten att de ska ta hänsyn till att man bor på tredje våningen utan hiss, så glömmer de att informera transportbolaget om detta, så att de kommer hit i onödan, och man sedan får stå där utan kylskåp?!?? Tänk om jag hade jobbat och uttryckligen tagit ledigt för att ta emot skåpet?

Jag hoppas verkligen att informationen har gått fram till imorgon eller tisdag eller vilken dag det nu blir, så att detta inte utvecklar sig till en fars där skåpet får åka fram och tillbaka flera gånger...

You Might Also Like

0 kommentarer