Barnrum

december 28, 2016

Jag har suttit och letat en massa barnrums-inspiration här i mellandagarna. Jag vet inte riktigt när Alicia får sitt egna rum, men planera kan man ju alltid... ;)

Det är ju faktiskt så, att vi alla ska flytta in i hennes sovrum till en början, medan vårt andra sovrum repareras. Det är ingen stor grej, men vi behöver ju ändå flytta ut sängarna eftersom det ska slipas och spacklas och dammas där inne. Sen vet jag heller inte riktigt om vi känner oss redo för att fröken ska sova helt själv...

Men muminrummet är ju klart nu, och vi går in där hela tiden och bara tittar och njuter. Det känns lite som att man inte vill börja fylla rummet med en massa prylar och saker, då det är så fint som det är!

Så här ser det i alla fall ut (inklusive hur jag hade tänkt det sen nån gång då rummet blir 100 % Alicias). Då man kommer in genom dörren, har man en skåprad med fyra garderober med skjutdörrar (två med speglar, två utan) direkt till höger. De tar upp hela den väggen. I vinkel mot skåpen har vi sedan fönstret. Ser man rakt framåt då man står i dörren, har man muminväggen där. Övriga väggar är vita, skåpen likaså.

Det enda vi egentligen borde skaffa till rummet är en större matta (för att sitta och leka på och för att dämpa ljudet då fröken häller ut alla legoklossar, heheh), och sen är det väl meningen att fröken ska få nån slags växa-säng också. Men det kanske vi tar till tvåårsdagen eller så, för hon ryms och sover fortfarande bra i spjälsängen, och vi har fortfarande båda långsidorna på plats, fastän man kan ta bort den ena så att hon själv kan klättra i och ur sängen. Det har liksom inte behövts.

Hur som helst! Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min Pinterest-board där jag har samlat barnrumsgrejer. Sen kan man ju drömma om att det skulle se ut så här i verkligheten efter att alla leksaker också flyttat in, men ni förstår poängen... ;)


Som ni kanske ser, så gillar jag mysiga ljusslingor, olika djurmotiv, sänghimlar/tält, naturmaterial, och hade vi inte valt mumintapeten hade det nog blivit nån typ av Harlequinmönstrat. Färgtemat får vara typ vitt-grått-beige i kombination med mintgrönt och rosa. Jag vet inte om det funkar, jag är ingen inredningsexpert. ;) En och annan krukväxt får också gärna hitta dit, samt en drömfångare. Och så skulle jag vilja printa ut några fina posters att ha på väggen. 

You Might Also Like

3 kommentarer

  1. Vi har vitt, beige, rosa och mintgrön. Passar superb ihop tycker jag 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får jag lita på din goda smak då :) Vi har mintgröna "kuber" till Kallaxhyllan och en rosarandig matta så vi får fortsätta därifrån!

      Radera