Reklam, återbäring och klartecken

november 29, 2016

Har ni sett Lidl-reklamen som går på åtminstone Youtube? Den där som i korta drag går ut på att en enda man (tomten) tar åt sig äran för allt det slit som kvinnor utför inför jul. Jag vet en och annan karl som kunde ta åt sig där (ja, sambon också när det kommer till julklappsinköp. :P).

På tal om inköp, idag landar skatteåterbäringen för 2015 på kontot! Den genomsnittliga återbäringen sägs vara kring 600 euro. Även hos mig blev det en slant, och även om jag inte kom upp i genomsnittssumman är jag sååå nöjd över att de åtminstone inte krävde mig på mer pengar, när jag nu ändå var tvungen att betala 30 % skatt på mammapengen ifjol (ja, jag är fortfarande bitter!). Bäst att hålla sig borta från all trängsel i affärerna den närmaste tiden. Tur man har de flesta julklappar undanstökade, vi har några få som ska inhandlas i butik men i övrigt är det klart!


Och på tal om trängsel, så ska det väl börja hända något inomhus nu snart! De var hit och kollade fuktmätarna i väggen igår och konstaterade att väggen är torr. Ikväll kommer byggaren och kollar och sen ska det väl sättas igång så småningom! :) Åtminstone det ena rummet blir klart till jul, wooohoooo!

Det innebär ju då igen att det troligtvis inte går att sova inomhus igen på några dagar, då det ska repareras innerväggar hos både oss och grannarna, men i det här skedet är jag bara glad att vi småningom börjar se ett slut på detta ÅR av renoveringskaos. Och så hoppas jag förstås på bra promenadväder.

Varför det gått sååååååå lång tid? Tja, fuktskadorna uppkom i februari. Så först skulle man vänta på sommar och renoveringsväder. Och när det äntligen blev det, så skulle först taket fixas, eftersom det var därifrån som fukten i väggen kommit. När taket var klart kunde man sedan ta itu med ytterväggen och den blöta väggisoleringen. Och det har jag skrivit om till lust och leda, hur långsamt det arbetet gick när det var EN enda gubbe som skötte hela projektet och han dessutom typ aldrig var här. Och nu efter att ytterväggen blev klar behövde det mätas fuktnivåer i innerväggen. Men nu är den alltså torr.

Eftersom vi har ett (eller egentligen två) rum mindre än vad vi ska ha, har vi sedan februari haft det väldigt trångt och massor av saker malplacerade runt om i lägenheten. Säng och databord i köket. Databord och Alicias bokhylla och alla leksaker i vardagsrummet. Vi fick sälja två fåtöljer. Det ena sovrummet (bild ovan) har alltså varit igentejpat och haft en fläkt som snurrat sedan februari p.g.a. fuktskada (och därmed bortpikat hörn, från golv till tak). Vi har fått trängas alla tre i det lilla 2,70-breda sovrummet. Inget annat än sängar har fått plats där inne.

Men nu ska sovrummet alltså fixas och när det är klart så flyttar vi in dit så att lilla sovrummet kan fixas efteråt. Mycket ståhej innan allt är klart. Sen får vi se om/när vi orkar ta itu med att sätta upp den där väggen i köket så vi får det där tredje sovrummet som vi egentligen också ska ha, enligt ursprunglig ritning... Nån tidigare boende som rivit väggen och vi vill gärna ha ett "kontor" där, istället för ett stort kök till ingen nytta.  

You Might Also Like

0 kommentarer