Fyndtips för Black Friday

november 25, 2016

*Inlägget innehåller affiliatelänkar*

Brace yourselves, den stora shoppingdagen är här! Roligt att fler och fler butiker här i Finland också nappar på fenomenet.

Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, och jag tänkte faktiskt göra större delen av all julshopping idag. Tycker det är bekvämast så, istället för att trängas i butikerna och tvingas lyssna på julmusik.

Tänkte även gå på den lokala julöppningen ikväll, men här i småstaden är det sällan trängsel, även om det nog kanske finns viss risk för att man tvingas höra på hysteriska Jingle Bells ikväll. ;)

Hur som helst. Det är alltid svårt att hitta på julklappar till alla, tycker jag. Nu har jag inte supermånga att handla åt, men eftersom sambon är lite, hm, lat på den fronten så är det ofta jag som får fundera ut våra gemensamma julklappar också. Eller ta huvudansvaret i alla fall.

Jag tänkte i alla fall tipsa om julklappar som ofta går hem hos folk, ifall det är någon som funderar på vad de ska köpa.


Vi börjar med en riktig klassiker. Böcker tycker jag hör julen till. De passar alla! Och eftersom Adlibris faktiskt har 20% rabatt på ALLT idag (och upp till 70% på en del varor), ska jag kika in där och beställa några nya böcker åt Alicia. De har ju annat än böcker nuförtiden också, allt från pysselgrejer och spel till leksaker och kontorsmaterial. Plus för att de har gratis frakt! Och ifall man brukar sända julklappar per post så tipsar jag även om att då sända paketet rakt till mottagaren (man kan få varorna inslagna också!), istället för att betala för postpaket själv.

Tänkte också ta en titt hos barnbutikerna  ifall jag skulle hitta något roligt åt Alicia. Lekmer har ett väldigt stort urval med allt från leksaker och barntillbehör, till ytterkläder och inredning till barnrummet. De ger upp till 70% rabatt på utvalda varor. Babyshop deltar också i Black Friday och lovar upp till 50% rabatt på en del varor. Även Reima har många fina erbjudanden idag.

Är man mer in på förbrukningsvaror tycker jag att hudvård är ett bra alternativ. Det doftar gott och känns lyxigt. Två företag som dessutom satsar på att vara någorlunda "miljösnälla" är Yves Rocher och Body Shop. Hos Yves Rocher brukar det alltid finnas gåvoförpackningar med jultema. Body shop har en julkalender som jag länge suktat efter men ännu inte provat på. Även de har fina gåvoförpackningar med snygg design. Är man inne på en julklapp som räcker längre kanske LivBox är ett alternativ; en så kallad prenumerationsbox som innehåller 4-6 små och större produkter och som skickas per post en gång per månad.

För den aktiva kan jag tipsa om Fitnesstukku som erbjuder allt från träningskläder och -redskap, kosttillskott, proteinbars med mera. Passa även på att köpa vitaminer under den mörka årstiden! Även de har riktigt bra Black Friday-erbjudanden enbart idag och frakten är gratis om du handlar för mer än 49 euro.

De fyrtassade i familjen får man ju heller inte glömma bort. Åtminstone hos oss ska kisse också ha en egen julklapp! Här vill jag tipsa om ZooPlus som har ett stort urval av djurtillbehör, leksaker, mat etc. Jag brukar t.ex. alltid beställa kattmat därifrån. Frakten är gratis om du beställer för över 49 euro, och man kan även välja hemtransport, superbra för mig som beställer 12 kg kattmat åt gången och bor på tredje våningen! ;)

Fotoprodukter brukar också vara uppskattat. Hos Smartphoto kan man göra egna fotoböcker (med -60%!), almanackor, mobilskal och annat smått och gott. Passa även på och gör egna julkort ifall du inte har fixat årets ännu!

You Might Also Like

0 kommentarer