Att råka impulsköpa ett kylskåp

november 25, 2016

Jaha, har ni fyndat något på Black Friday?

Här blev det ett och annat som jag hade tittat ut på förhand, samt lite annat som råkade vara bra. Inget onödigt, men det kan ju förstås diskuteras vad som är behov eller inte. Det blev i alla fall en del grejer från Adlibris på -20%, nya kläder åt Alicia från Lindex på -25%, lite kläder åt mig från H&M på -20%, och så impulsköpte jag ett kylskåp också. 

Ja...

Eller? Vi har ju tänkt köpa ett nytt kylskåp ända sedan vi flyttade in för två år sedan, eftersom det som finns här är väldigt sunkigt och går oss på nerverna. Men det har funnits så mycket annat att prioritera (ytrenovering, tvättmaskin, soffa, diskmaskin...) och det blir så stora hål i plånboken om man ska köpa allt på en gång. Så vi hade tänkt vänta till årets mellandagsrea men nu blev det så här istället! :) 

Orsak? För det första är det pyttelitet och rymmer inte ens en veckohandling. Ibland är maten iskall, ibland är den normalkall. Frysen frostar igen på nolltid så man inte kan öppna den översta lådan (1 av 3) och det går inte att frosta av den på annat sätt än att dra ur kontakten som sitter bakom skåpet där man inte kommer åt utan att lyfta ner hela skåpet från den hylla det står på (dröm om att få dit det igen!), och den där "rännan" i kylen där det ska rinna vatten leder ner till ett igenstockat hål som vi verkligen försökt ALLT för att få upp men fick se oss besegrade av och istället ordna avrinningen på annat sätt (med en träpinne som leder ner i en avklippt PET-flaska som måste tömmas med jämna mellanrum ifall man inte vill ha simmande grönsaker). Ja, ni hör ju. 

Och när det då råkade sig att det skåp vi redan tittat på var nedsatt med typ 40% så slog vi helt enkelt till. Så nu får vi snart hem en stor 60 cm bred sak med 230 liter kyl och 110 liter frys, istället för nuvarande 160/80. Vilket leder till att vi får ta och riva lite konstruktioner i köket, no more hylla att stå på, det får stå på golvet och no more outnyttjat utrymme mellan skåpet och väggen.

Så ja, sammanfattningsvis har vi ju "sparat" en massa pengar idag! ;) 🙈

Nu ska vi skåla med lite julmust! Premiär! 

You Might Also Like

0 kommentarer